2023 Asgari Ücrette 'Cep'te Görülen Rakamlar Belli Oldu! 2 Aşamalı Formül Bekleniyor

2023 Asgari Ücrette 'Cep'te Görülen Rakamlar Belli Oldu! 2 Aşamalı Formül Bekleniyor
2023'e az bir zaman kala gözler ve kulaklar asgari ücrete yapılacak zamma odaklandı. 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan, 81 milyon vatandaşı da dolayı yoldan ilgilen asgari ücret zammı yeni 'cepte' görülen rakam belli...

2023'e az bir zaman kala gözler ve kulaklar asgari ücrete yapılacak zamma odaklandı. 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan, 81 milyon vatandaşı da dolayı yoldan ilgilen asgari ücret zammı yeni 'cepte' görülen rakam belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 7-8-9 Aralık’ta toplanması bekleniyor. Öte yandan, 2023 asgari ücret için rakamlar da netleşmeye başladı.

2023asgari ücretin belirlenmesi için kısa bir zaman kaldı. 2023 asgari ücret için resmi rakamın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayındaki toplantının ardından açıklanması bekleniyor. Enflasyon oranlarının kesinlikle altında olmayacağı belirtilen asgari ücret 2023 zammı için konuşulan oranlar ise yüzde 40 ila 75 arasında.

7500 TL ila 10 bin TL bandında olması beklenen asgari ücret için refah payı ile beraber yüzde 50’lik bir artışla 8.250 TL olabileceği tahmin ediliyor.

Asgari Ücret İçin 2 Aşamalı Formül

2023 asgari ücret için de bu yıl olduğu gibi 2 aşamalı bir formül izleneceği tahmin ediliyor. Yani Ocak 2023'te yapılacak zammın ardından Temmuz ayında tekrar zam yapılacağı öngörülüyor. Ekonomistlere göre bu şekilde asgari ücretin 10 bin liraya yaklaşması kaçınılmaz. Öte yandan, bu rakamların ‘cepte’ olduğu ifade ediliyor.

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç, asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmesinde “Konuşulan bu rakamlar borsacıların tabiriyle ‘piyasada satın alınıyor.’ Cepte rakamlar haline dönüştü. Asgari ücretin 8.250 TL olması yüzde 50’lik bir artış demek. Kesin bir rakam söylemek  zor fakat seçim atmosferinde bu rakamların üzerine çıkılması mümkün olabilir. Son sözü söyleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan." şeklinde konuştu.