2023 Asgari Ücrette Son Dakika! Asgari Ücret Zammında Flaş Gelişme

2023 Asgari Ücrette Son Dakika! Asgari Ücret Zammında Flaş Gelişme
Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı önceki haftalarda duyurulmuştu. Bu açıklamadan sonra farklı oranlar üzerinden asgari ücret zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, güncel açıklamalar da yakından takip ediliyor....

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı önceki haftalarda duyurulmuştu. Bu açıklamadan sonra farklı oranlar üzerinden asgari ücret zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, güncel açıklamalar da yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de önceki günlerde asgari ücret zammıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in açıklamasına göre, temmuzda yapılacak zamla beraber asgari ücret 500 dolar seviyesine yükselebilir. Bu zamma yönelik açıklamasında Bakanı Vedat Bilgin “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.” şeklinde konuştu.

Asgari Ücrete Zam Var Mı?

Bakanı Bilgin'in açıklamasından sonra yapılan hesaplamaya göre, asgari ücret 9.900 TL seviyesine çıkacak. Asgari ücret zammı belirlenirken altı aylık enflasyon verileri de dikkate alınacağı için asgari ücretin 10.000 TL ve üzerinden olabileceği ile ilgili iddialar da konuşuluyor.