2023 Asgari Ücrette Son Durum! Asgari Ücret İçin Flaş Teklif

2023 Asgari Ücrette Son Durum! Asgari Ücret İçin Flaş Teklif
2023 senesine kısa bir zaman kala yeni asgari ücretin ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına dair açıklamaları yakından takip ediyor. 2023...

2023 senesine kısa bir zaman kala yeni asgari ücretin ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına dair açıklamaları yakından takip ediyor. 2023 asgari ücretin belirlenmesine çok az bir zaman kala açıklamalar arka arkasına gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin gündemindeki ilk sırayı asgari ücret konusu alıyor. 2023 asgari ücretin ne kadar olacağına dair öneriler de gelmeye devam ediyor. Partilerin zam teklifleri de ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Türkiye Değişim Partisi (TD) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den yeni asgari ücrete dair teklif geldi.

2023 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

81 milyon vatandaş asgari ücrete 2023’te yapılacak zammı bekliyor. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun toplantılarını tamamlanmasının ardından 2023 asgari ücret resmi olarak belirlenecek.

Asgari ücrete gelecek zammın belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı 7 Aralık'ta düzenledi. Komisyon, ikinci toplantı yarın bir araya gelecek.

Toplantılardan çıkan 2023 asgari ücret rakamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halka duyurulacak.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2023 asgari ücrete ilişkin talebini Türkiye Değişim Partisi de açıkladı. Peki Türkiye Değişim Partisi’nin 2023 asgari ücret teklifi ne? İşte yanıtı…

Asgari ücretin kaç TL olacağı tartışmaları devam ederken siyasi partiler de önerilerini paylaşmayı sürdürüyor.

Mustafa Sarıgül partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 2023 asgari ücrete dair dikkat çeken bir öneri de bulundu.

Sarıgül, asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesi gerektiğini ifade ederek, "Asgari ücret üç ayda bir güncellenmeli ve normal ücret haline gelmesi engellenmelidir." dedi.

Sarıgül'ün Asgari Ücret Açıklamaları Şu Şekilde:

"Türkiye Değişim Partisi olarak asgari ücret konusunda, partiler arasındaki rakam yarışında yer almıyoruz. Bizim yerimiz işçinin yanıdır.

Bize göre, asgari ücretin kaç lira olacağı değil, alım gücü önemlidir. Bu alım gücünü ne kadar koruyacağı önemlidir.

Asgari ücret üç ayda bir güncellenmeli ve normal ücret haline gelmesi engellenmelidir. Bunları düzeltmenin yolu sendikalaşmadır. Biz sendikal hak ve özgürlüklerin genişlemesinden yanayız.

Sendikalaşma ne kadar artarsa işçiye açlık ücretini reva gören sendika başkanları da o kadar azalır.

Türkiye Değişim Partisi, emeğin ve alın terinin yanında olmaya devam edecektir."

2023 Asgari Ücret İçin Muhalefet Ne Diyor?

Muhalefet partileri, 2023 asgari ücrete ilişkin tekliflerini paylaşmayı sürdürüyor.

Veli Ağbaba CHP’nin 2023 asgari ücret için teklifini paylaştı. CHP’nin asgari ücret teklifi 10 bin 128 TL olarak duyuruldu. Ağbaba, “En düşük memur maaşı hesaplanırken asgari ücret göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da partisinin 2023 asgari ücrete dair teklifini açıkladı.

Zorlu, 2023 asgari ücret teklifine ilişkin yaptığı açıklamada “Ekonomi kurmaylarımız bugün başkanlık divanı toplantımıza İYİ Parti’nin asgari ücret konusundaki görüşlerini getirdiler. En az 9 bin 200 TL olması gerektiğini düşünüyoruz. İYİ Parti olarak önerimiz de 9 bin 600 TL’dir.” şeklinde konuştu.

Zorlu, ayrıca Mustafa Sarıgül gibi üç ayda bir de asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti.

HDP ise 2023 asgari ücretin 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasını talep etti.

Gelecek Partisi, “Çalışanı açlığa mahkum etmeyecek asgari ücret 9.500 TL” ifadesini kullandı.