2023 Emekli Bayram İkramiyesi! Bayram İkramiyesine Zam Geldi Mi?

2023 Emekli Bayram İkramiyesi! Bayram İkramiyesine Zam Geldi Mi?
Milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarının netlik kazanmasının ardından, çeşitli ödemelerin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı....

Milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarının netlik kazanmasının ardından, çeşitli ödemelerin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ve hangi tarihlerde emeklilerin hesaplarına yatacağı araştırılıyor.

2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesi kapsamında, geçtiğimiz yıl her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ödeme yapılmıştı. Emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılırken, bayram ikramiyelerinde ne kadar artış olacağı henüz belli olmadı. Bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına dair henüz bir açıklama gelmezken, çeşitli zam oranları ile hesaplama yapılıyor. Bu çerçevede, eğer yüzde 30 oranında zam gelirse bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselecek.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Bayram ikramiyesinin tutarının yanı sıra, ödeme tarihleri de merak konusu oldu. Emekli bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin maaş hesaplarına aktarılıyor.