2023 Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Takvimi! Aile Destek Parası O Tarihte Hesaplarda

2023 Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Takvimi! Aile Destek Parası O Tarihte Hesaplarda
Eylül ayının gelmesiyle birlikte akıllarda tek bir soru var! Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Yılın başından bu yana sürekli olarak gündemde kalmayı başaran Aile Destek Programı ödemeleri bu ay da yine en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yıl sonuna kadar uzatılan program, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde dar gelirliye destek olmaya devam ediyor.

Dar gelirli haneler için 850 TL ile 1250 TL arasında destek sunan Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yıl sonuna kadar uzatıldı. Program yıl sonuna kadar uzatılınca da herkes, Eylül ayında ödenecek olan tutarın ayın kaçında hesaplara yatacağını merak etti. Peki, dar gelirliye can suyu olan Aile Destek Programı ödemeleri bu ay ne zaman yapılacak? 2023 Eylül ayı aile destek ödemesi tutarı kaç TL? İşte tüm merak edilenler…

aile-destek-parasi.jpg

Eylül Ayında da Aile Destek Ödemesi Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatılan karar kapsamında Aile Destek Programı, yıl sonuna kadar devam edecek. Böylelikle Aralık 2023’te bile tüm hak sahipleri destek ödemesini alacak. Peki hak sahiplerinin alacakları bu destek ödemesi ayın kaçında yatacak?

Aile Destek Ödemesi Ayın Kaçında Yatacak?

2023 Eylül’de de verilecek olan aile destek ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamalarına göre yüksek ihtimalle ayın 15’inde hesaplara yatırılacak. Daha önce programın uzatılmasına dair açıklama yapan Göktaş, belirlenen takvimde Ağustos ödemelerinin 15’inde hesaplara aktarılacağını bildirmişti. Bu nedenle de Eylül ayında da ödemelerin yine 15’inde hesaplara yatırılmaya başlanması bekleniyor.

aile-destek-odemesi.jpg

Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Güncel Tutar

Hanede kişi başına düşen gelire göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinin tutarları şöyle:

  • 450 TL ve altı gelire sahip olanlar: 1.250 TL
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı gelire sahip olanlar: 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı gelire sahip olanlar: 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az gelire sahip olanlar: 850 TL