2023 Fitre Tutarı Açıklandı! Ramazan Fitresine İlişkin Detaylar Belli Oldu

2023 Fitre Tutarı Açıklandı! Ramazan Fitresine İlişkin Detaylar Belli Oldu
11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın başlamasıyla beraber, fitre ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, fitre olarak da bilinen fıtır sadakasının ne kadar olduğu araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl...

11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın başlamasıyla beraber, fitre ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, fitre olarak da bilinen fıtır sadakasının ne kadar olduğu araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu sene de fitrenin tutarını açıkladı.

Fitre Ne Kadar 2023?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından fitre tutarına ilişkin bilgi verdi. 2023 fitre miktarının 70 TL olduğu ifade edilen açıklamada “Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı için fitre miktarı, 70 TL olarak belirlenmiştir.” denildi.

Ramazan Fitresi Ne Zaman Verilecek?

Fitre, Ramazan Bayramının birinci günü verilebildiği gibi bayramdan önce de verilebilir. Fıtır sadakasının nakdi ya da ayni olarak verilebileceğini ifade eden Din İşleri Yüksek Kurulu ”Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Her bir mükellef, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebilir” sözleri kullanıldı.