2023 Memur Zammı İçin Kritik Gün Yaklaştı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

2023 Memur Zammı İçin Kritik Gün Yaklaştı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı
Memur maaşlarında yaşanacak artış, enflasyon verileri baz alınarak belirleniyor. Bu kapsamda, 2023 yılı ocak ayında memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, aralık ayı enflasyon rakamları...

Memur maaşlarında yaşanacak artış, enflasyon verileri baz alınarak belirleniyor. Bu kapsamda, 2023 yılı ocak ayında memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, aralık ayı enflasyon rakamları yarın açıklanacak.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam, yarın açıklanacak aralık ayı enflasyon oranlarının ardından netlik kazanacak. Bu kapsamda, aralık ayı enflasyon rakamları büyük bir heyecanla beklenirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, enflasyon farkı ve toplu iş sözleşmesi ile birlikte beş aylık zam yüzde 15,11 olarak belirlendi.

Emekli Zammı 2023

Emekli maaşlarına yapılacak zam da yarın açıklanacak enflasyon verisinin ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, yarın saat 10.00'da açıklanacak enflasyon oranları, memurlar ve emekliler tarafından yakından takip edilecek.