2023 Ocak'ta SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları kaç paraya yükselecek belli oldu

2023 Ocak'ta SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları kaç paraya yükselecek belli oldu
Yapılacak olan yeni yapılandırmayla beraber kişiler hızlı bir hizmet olanağı kapsamında yüksek orandan maaş alabilecekler. En düşük emekli maaşının son yapılan zamla beraber 3000 TL bandına yükselmesi emeklileri bu süreçte...

Yapılacak olan yeni yapılandırmayla beraber kişiler hızlı bir hizmet olanağı kapsamında yüksek orandan maaş alabilecekler. En düşük emekli maaşının son yapılan zamla beraber 3000 TL bandına yükselmesi emeklileri bu süreçte çok fazla memnun etmemişti.

Bunun en önemli yükselen enflasyon oranlarına bağlı olarak gelişen zam artışlarıydı. Enflasyon oranlarının 3 haneli rakamlara ulaşmasına az kaldığı bugünlerde emeklilere yeni bir zammın yapılacağı konuşulan gelişmeler arasında bulunuyor. Maaşlarını yetirme konusunda sıkıntı yaşayan emekliler bu konuda yapılan her açıklama ile ümitlenmeye devam ediyor. İşte yapılan bu açıklama da emekliler için çok büyük bir müjde olarak sunuluyor. Emekliler maaşlarına gelecek olan zamları beklemeye devam ediyor.

En Düşük Emekli Maaşı 5000 TL Oluyor

Emeklilere 2023 yılında yapılacak olan yeni zam oranı kesinleşmeye başladı. Bu süreçte emeklilere sunulacak hizmet olanakları kapsamında emeklilerin en düşük maaş oranları 5000 TL bandına yükseltilmiş olacak. 5000 TL emekli maaşının yanı sıra emeklilere promosyon oranlarında da devlet yapılandırmaya gidiyor. Başkan Erdoğan bu süreçte talimat vererek bankalara promosyon tekliflerini yükseltme talebinde bulundu.

Başkan Erdoğan’ın talepleri neticesinde en düşük promosyon oranlarının 10 bin TL bandına yükselmesi en yüksek promosyon oranlarıyla 20 bin TL bandına yükselmesi bekleniyor. Yapılacak olan maaş zamları ve promosyon ödemeleri emeklilerin önümüzdeki yıl ile ilgili ümitlerini korumaya devam ediyor.

2023 Yılı Zammı Kesinleşiyor!

2023 yılında böylelikle emekli maaş olanaklarının artış göstermesiyle beraber kişiler son günlerde mutlu olmuş durumdalar. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda sonra emeklilerin bazı kesimi maaş olanaklarının asgari ücret bandına yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Asgari ücret seviyesinde yaşanacak olan yükselmelerle beraber emekli maaşlarına duyulan güvende artış gösterdi. Böylelikle bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda emekli maaşı oranlarının 5000 TL en yüksek ise 10 bin TL olacağı kesinleşmeye başladı. Böylelikle kişiler %50 oranında emekli maaşı zammı almış olacaklar.