2023 Yılı Ayçiçek Yağının Fiyatı İçin Korkunç Açıklama! Yetkili İsim Duyurdu

2023 Yılı Ayçiçek Yağının Fiyatı İçin Korkunç Açıklama! Yetkili İsim Duyurdu
Küresel ekonomik kriz, yükselen enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve artan maliyetler nedeniyle art arda zamlar yapılıyor. Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitim giderlerine kadar birçok kalemde sürekli yeni zamlar geliyor. Yapılan...

Küresel ekonomik kriz, yükselen enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve artan maliyetler nedeniyle art arda zamlar yapılıyor. Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitim giderlerine kadar birçok kalemde sürekli yeni zamlar geliyor. Yapılan zamlardan dolayı geçim sıkıntısına düşen vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda.

2023 yılının da zamlarla geleceği belli oldu. Yetkili isim tarafından açıklanan ayçiçek yağının gelecek seneki fiyatını duyanlar şoke oldu. Ayçiçek yağındaki fiyat artışı 2022 yılına da damgasını vurmuştu.

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil, 2023 yılındaki ayçiçeği yağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bestil, "2023'de bir kişi bile ayçiçek ekmez. Önümüzdeki sene 5 litrelik ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Fiyat Artışının Önüne Geçilemez

Yeniakit'te yer alan habere göre, Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil, önlem alınmazsa ayçiçek yağındaki fiyat artışının önüne geçilemeyeceği uyarısında bulundu.

Önceki yıl pancarın ton alım fiyatının 420 TL olduğunu ifade eden Bestil, ‘"Fiyatlar yükseldi, pancar ekicisini küstürmeyin’ dedik dinleyen olmadı. Pancara fiyat vermediler. Bu yıl şekerin kilosu 5 liradan 30 liraya çıktı. Çünkü 2021'de 5 milyon tona yakın eksik pancar üretildi. Pancara zamanında normal bir fiyat verilseydi şeker şu anda 15 TL olacaktı" şeklinde konuştu.

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil "Çiftçi ekmeyince şekerin kilogramı 5 TL'den 30 TL'ye çıktı. Hükümetimizin ayçiçeğinde de müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 5 litrelik ayçiçek yağı 180 liraya satılıyor. 2023'de ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz. 2023'te 5 litrelik ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.