2023/24 VGM Burs Başvuru Ekranı! Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Tutarı Güncellendi

2023/24 VGM Burs Başvuru Ekranı! Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Tutarı Güncellendi
Öğrencilere her ay 1250 liralık cep harçlığı dönemi tekrar başlıyor!

2023-2024 eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı gün kala, Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu araştırmalarda hız kazandı. Ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri için başvurular merakla beklenirken, güncel burs tutarı da öğrenildi.

Her yıl öğrencilerin heyecanla beklediği burs dönemi geldi çattı! Yüzlerce öğrenciye her yıl burs veren VGM ise en çok araştırılan kurumlar arasında yer aldı. Peki VGM burs başvuruları ne zaman başlayacak? VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM güncel burs tutarı ne kadar oldu?

2023/2024 VGM Burs Başvuru Ekranı!

YKS sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yüz binlerce öğrenci için başlayan üniversite maratonunda gözler, karşılıksız olarak verilecek burslara çevrildi. Bu kapsamda Vakıflar Genel Müdürlüğü ise ilk akla gelen seçenek oldu.

cgm-burs-tutari.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı’a bağlı olarak faaliyet gösteren Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri için yine bu yıl da burs veriyor olacak. Henüz başvuruların başlamadığı burs için başvuru ekranını yine VGM yayımlıyor olacak.

Ortaöğretim Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, ortaöğretim öğrencileri için burs başvuru tarihleri merak edilmeye başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından henüz bir takvim açıklanmazken, başvuru ekranının ne zaman açılacağı da bilinmiyor. Ancak, geçtiğimiz yıllarda 7-20 Kasım tarihlerinde ortaöğretim burs başvurularını kabul eden kurumun bu yıl da aynı tarihleri baz alması bekleniyor.

vgm-burs.jpg

Yükseköğretim Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Üniversite öğrencilerini de unutmayan ve her yıl burs veren VGM, henüz yükseköğretim burs başvuru ekranını açmadı. Geçtiğimiz yıllarda 21-30 Kasım tarihleri arasında, tam da ortaöğretim burs başvurularının bittiği dönemde üniversite öğrencileri için kapılar açılmıştı. Bu nedenle bu yıl da yine öncelikle ortaöğretim, hemen sonrasında da yükseköğretim burs başvuru ekranının açılması bekleniyor.

VGM Güncel Burs Tutarı

Geçtiğimiz yıl, yani 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında VGM, Mart itibarıyla ortaöğretim bursunu aylık 500 TL olarak güncellemişti. Bunun dışında yükseköğretim bursu 1250 TL ve yabancı uyruklu öğrenci yükseköğretim bursu da 1250 TL olarak belirlenmişti.

Eğer aksi bir açıklama yapılmazsa, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yine yukarıdaki fiyatlar geçerli olacak.