2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alacak! Kura çekimi ne zaman? Alım yapılacak kadrolar hangileri?

2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alacak! Kura çekimi ne zaman? Alım yapılacak kadrolar hangileri?
Sağlık Bakanlığı, kura yöntemiyle 8 bin işçi alımı yapacağını açıkladı. Bu nedenle kura çekiminin ne zaman yapılacağına ilişkin sorgulamalar hız kazandı. Peki, Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman yapılacak? Hangi branşlarda alım yapılacak? İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekiminin ne zaman gerçekleşeceği, İŞKUR'a müracaatlarını tamamlayanlar tarafından merak ediliyor. İki gün boyunca devam edecek kura çekimi, Youtube üzerinden canlı yayınlanacak. Gerçekleşecek 8 bin işçi alımından önce kura çekimi tarihleri de belli oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman? İşte cevabı...

1009736-623968922.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’na 8 bin işçi alımı yapılacağını ifade etti.

İşçi alımının İŞKUR’a yapılan müracaatlar arasından kura yöntemiyle belirleneceğini paylaşan Bakan Koca, “Çok kısa süre içerisinde bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” dedi.

saglik-bakanligi-kpss-2024-5-hakkinda-duyuru.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN 2024?

Edinilen bilgilere göre, kura çekimi 18-19 Mart tarihlerinde noter huzurunda yapılacak. Başvuru koşullarını sağlamadığı belirlenenlerin, kurada yer alsalar bile yerleştirme işlemleri geçersiz olacak. İşçi alımı kuraları iki gün boyunca devam edecek. Kura yeri ve saatinin bakanlık tarafından paylaşılması bekleniyor.

wp2lqjhjiuin8rcxktfj2w.webp

İŞÇİ ALIMI NOTER HUZURUNDA BELİRLENECEK

Belirlenen kadrolara başvuru yapanlar, İŞKUR tarafından bakanlığa bildirilecek. İşe alınacak kişiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 3’üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen müracaat edenler arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın bakanlık tarafından doğrudan noter kurası ile belirlenecek.

saglik-bakanligi-aa-1680605.jpg

KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde paylaşılacak.

unxdo6xafkqvs2zi8-z0pg.webp

HANGİ KADROLAR VE BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı'na alınacak işçi sayısı ve kadroları şöyle:

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Güvenlik görevlisi: 3 bin 250

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2

Temizlik görevlisi: 3 bin 550