21 Aralık 2022 Gram Altın Kaç TL'den Kapandı? Altın Yükselişe Devam Edecek mi? Yükseliş Ne Kadar Sürecek?

21 Aralık 2022 Gram Altın Kaç TL'den Kapandı? Altın Yükselişe Devam Edecek mi? Yükseliş Ne Kadar Sürecek?
Dün rekor tazeleyen gram altın fiyatı, bugün gün içinde 1.092 TL'ye kadar çıktı. Dün 1.090 TL'den kapanış yapan değerli metal, bugün nispeten yatay seyretti ve bu yazının yazıldığı dakikalarda da 1.091 TL seviyesinde seyrediyor.Çeyrek...

Dün rekor tazeleyen gram altın fiyatı, bugün gün içinde 1.092 TL'ye kadar çıktı. Dün 1.090 TL'den kapanış yapan değerli metal, bugün nispeten yatay seyretti ve bu yazının yazıldığı dakikalarda da 1.091 TL seviyesinde seyrediyor.

Çeyrek altın fiyatı, dün günü 1.807 TL'den kapattıktan sonra bugün nispeten daha olumlu seyretti. Bu yazının yazıldığı dakikalarda ise 1.811 TL'den fiyatlanıyor.

Son olarak ons altın fiyatı, 1.817 dolardan günü kapattıktan sonra nispeten yükselişini sürdürdü. Bu yazının yazıldığı dakikalarda ise 1.821 dolar seviyesinde.

21 Aralık 2022 Gram Altın Kaç TL'den Kapandı? Altın Yükselişe Devam Edecek mi? Yükseliş Ne Kadar Sürecek?

Altın Mevcut Yükseliş Formasyonunu Koruyabilir mi?

Yüksek enflasyon ortamı, kripto ve diğer riskli varlıklardaki çalkantılı durum nedeniyle yatırımcılar, altın ve gümüş gibi güvenli limanlara yönelmeye başladı. Dün Japonya Merkez Bankası'ndan 10 yıllık tahvillere gelen artış, doları zayıflatarak altın fiyatlarında zirvenin görülmesine neden oldu.

Ancak tahvil getirilerinin yükselişiyle birlikte doların toparlanma potansiyeli, altın fiyatlarında bir düzeltme riskini de beraberinde getiriyor. Yine de son yükseliş göz önüne alındığında, altın ve gümüş açığa satılmadan önce bir tersine dönüş mumu görülebilir.

Altın şimdilik, geçmişteki önemli destek ve direnç seviyesi olan 1.800 dolarlık seviyenin üzerinde kalmaya devam ediyor. Bu seviyenin üstünde kaldığı sürece de yatırımcılardan bir açığa satış bekleme ihtimali düşük görünüyor.

Daha Büyük Bir Destek Olabilir 

Merkez bankalarının alımlarının yanı sıra metali destekleyen daha önemli detaylar da var. FED'in 'güvercin' tutuma dönüşü, altın fiyatlarının arkasındaki itici güç olmaya devam ediyor. Ayrıca, yüksek enflasyonun itibari par birimlerine zarar verme ihtimali nedeniyle yatırımcıların önümüzdeki günlerde altına yönelme şansının hala yüksel olduğunu gösteriyor.

21 Aralık 2022 Gram Altın Kaç TL'den Kapandı? Altın Yükselişe Devam Edecek mi? Yükseliş Ne Kadar Sürecek?

Ralli Ne Kadar Devam Edecek?

Dünkü zirveden sonra, altın fiyatlarında rallinin ne kadar devam edeceğine dair şimdilik belirsiz bir görünüm var. Çünkü altın genellikle endeksleri takip eder ve endekslerde son zamanlarda genel bir düşüş hakim. Bu yüzden rallinin uzun sürmeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bazı önemli seviyeler aşıldığından, düşüşün ve düzeltmelerin çok derin olmama ihtimali de hala masa görünüyor.

İlk Destek Bin 783 Dolarda 

Taktiksel olarak altın, 1.800 dolarlık önemli direnç seviyesinin hala üstünde işlem görüyor. Aşağı yönlü ilk destek seviyesi ise 1.782 dolarda. Bu seviyenin altına düşmesi, 200 günlük hareketli ortalamanın da altına inmesine neden olacağından, ayıların devreye girmesine neden olabilir.