29-30 Eylül 2022 alkol zammıyla bira, şarap, votka, likör ve rakı fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

29-30 Eylül 2022 alkol zammıyla bira, şarap, votka, likör ve rakı fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?
Alkol zammıyla ilgili detaylar gelmeye başlıyor. Bilindiği gibi alkol ürünlerinden alınan vergi oranları oldukça yükseltilmişti. Vatandaşlar arama motorlarında bira, şarap, votka, likör ve rakı fiyatlarını sorgulamaya başladı....

Alkol zammıyla ilgili detaylar gelmeye başlıyor. Bilindiği gibi alkol ürünlerinden alınan vergi oranları oldukça yükseltilmişti. Vatandaşlar arama motorlarında bira, şarap, votka, likör ve rakı fiyatlarını sorgulamaya başladı. Aybaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Zam geldi yine. Mey zammı listesi geldi. PDF bulunduğu amacıyla net değil. Ülkemize hayırlı olsun bu zamlar normal zam değil, yaşam tarzına müdahale zammıdır" şeklinde konuştu.

Ülkemizde fahiş şekilde zamlanan ürünlerin en büyük sebepleri yüksek enflasyon ve döviz kuru olmaktadır. Hammadde teminleri dolar kuru üzerinden yapıldığı sebebiyle fiyatlar son dönemde tavan yaptı. Bunlardan en büyük payı ise alkol ürünleri aldı. Alkol ürünlerinde var olan yüksek vergilere ek olarak oluşturulan zamlar fiyatları 15'e katladı.

Bira, şarap, votka, likör ve rakı fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Mey içkileri hangileri?

Rakı: Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı, Kulüp Rakı, Altınbaş, İzmir Rakısı, Civan Rakı ve Tayfa Rakı.

Votka: Binboa, İstanblue, Bazooka ve Mirage, Smirnoff, Ketel One, Ciroc ve Gilbey's

Viski: Johnnie Walker, J&B, Dimple, Vat 69, Bell’s, Talisker, Lagavulin, Cardhu, Caol Ila, The Singleton of Dufftown, Glenkinchie, Oban, Bulleit Bourbon.

Cin: Cin Adalin, Gordon's London Dry Gin, Tanqueray, Gilbey's Special Dry Cin

Şarap: Kayra Imperial, Kayra Versus, Kayra Vintage, Kayra Buzbağ Rezerv, Kayra Cameo, Kayra Madre, Kayra Heritage ,Allure, Experimental Series ,Terra, Leona, Buzbağ, Tılsım, Cumartesi, Güzel Marmara, Cielo, Echo Falls, Ruffino ve Château Bel Air.