6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Verilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Verilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilgi teknolojileri sektörüne yönelik 7 yeni müjde açıkladı. Söz konusu müjdelerin duyurulması ile birlikte, 6 ay geri ödemesiz olarak...

Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilgi teknolojileri sektörüne yönelik 7 yeni müjde açıkladı. Söz konusu müjdelerin duyurulması ile birlikte, 6 ay geri ödemesiz olarak sağlanacak girişimci kredisinin detayları araştırılmaya başlandı. Girişimci kredisinin nasıl alınacağı ve ne zaman hayata geçeceği merak ediliyor.

6 Ay Geri Ödemesiz Kredi!

Bilişim alanındaki girişimlere destek olmak için çalışmalar yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankaları aracılığıyla 6 ay geri ödemesiz girişimci kredisi verileceğini açıkladı.

Girişimci Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Girişimci kredisinin duyurulması ile birlikte, söz konusu kredinin ne zaman hayata geçeceği araştırılıyor. Girişimci kredisinin ne zaman verileceğine dair henüz bilgi verilmedi ancak önümüzdeki süreçte detayların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Teknoloji Destek Müjdeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, bilgi teknoloji sektörüne yönelik hayata geçecek 7 müjde şu şekilde:

1 – Teknoloji odaklı yazılım, blokzincir, yapay zeka, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğine sahip teknoloji firmaları 4 milyar liralık teknoloji destek paketiyle desteklenecek.

2 – KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçleri 1 milyar liralık dijital dönüşümü destekleme paketi ile tamamlanacak

3 – Uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecilerini ülkemize çakmak amacıyla mevzuat çalışması yapılacak

4 – Ar-Ge merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlanacak.

5 – Kamuda görev yapan bilişim personelini sayısında 2023’te ciddi oranda artırıma gidilecek.

6 – Bilişim alanındaki girişimcilere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredi verilecek.

7 – İmalar ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteği 2023 sona kadar uzatılacak.