700 TL Gıda Yardım Dağıtılacak! Bu Şartı Sağlayan Formu Doldurup Desteği Alabilecek

700 TL Gıda Yardım Dağıtılacak! Bu Şartı Sağlayan Formu Doldurup Desteği Alabilecek
Geçtiğimiz yıl sert bir şekilde etkilerini hissettiğimiz enflasyon nedeniyle çok sayıda vatandaş geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Özellikle çocuklu ve dar gelirli ailelerin gıda almakta da zorlandığı bu dönemlerde...

Geçtiğimiz yıl sert bir şekilde etkilerini hissettiğimiz enflasyon nedeniyle çok sayıda vatandaş geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Özellikle çocuklu ve dar gelirli ailelerin gıda almakta da zorlandığı bu dönemlerde devlet, gıda yardımı yaptığını duyurdu. 2022 yılında başlatılan ve hala devam edilen 700 TL gıda yardımı sayesinde çok sayıda ailenin ihtiyaçları görüldü.

Peki, e-700 TL gıda yardımı başvuruları nasıl yapılır, kimler gıda yardımı alabilir? İşte 700 TL gıda yardımına dair tüm merak edilen detaylar...

Dar Geliri ve Geliri Olmayan Aileler İçin

Yaşam koşullarının her geçen gün daha da zorlaşması ve gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar, çoğu ailenin gıdaya ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Alım gücünün düşmesi nedeniyle ağırlaşan gıda masrafları ise geliri olmayan ya da dar gelirli olan aileler için oldukça zor bir durum. Devlet ise bu noktada ihtiyaç sahiplerine destek olarak gıdaya ulaşmalarını kolaylaştırıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek ödemesinde, dar gelirli ve geliri olmayan aileler hedef alındı. Gıdaya ulaşmakta zorlananlar için sunulan destek ödemesi İçişleri Bakanlığı'nın Açık Kapı uygulaması üzerinde de başlatılmıştı.

700 TL Gıda Yardımı Başvuru Şartları Neler?

Gıda yardımı başvurusu yapabilmek için bakanlığın öngördüğü şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar ise şöyle sıralanmaktadır:

  • Yardım almak için başvuru yapan kişinin herhangi bir gelirinin olmaması gereklidir.
  • Geliri olup da başvuru yapacak olanlarının gelirinin miktarı muhtaçlık sınırının altında olmalıdır.
  • Gelir durumunun kötü olduğuna dair muhtaçlık belgesi çıkarılması gerekmektedir.

Tüm bu şartlar sağlanıyorsa, gerekli bilgiler doldurularak başvuru yapılır. Ancak burada bilgilerin doğruluğu hayati önem taşımaktadır. Çünkü başvuru sonrasında belediye ekipleri adreslere giderek kişinin hangi şartlarda yaşadığını kontrol etmektedir.

2023 E-Devlet 700 TL Gıda Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 700 TL gıda yardım başvurusu nasıl yapılır? sorusunu yanıtlayacak olursak, başvuru adımlarının oldukça basit olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde verilen devlet yardımlarında olduğu gibi gıda yardımı da e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceğiniz bir yardım.

Eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa, öncelikle PTT'ye giderek ilk kullanım için e-Devlet'ten şifresi almalısınız. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra platforma giriş yapıp 'gıda yardım başvuru' araması yapmanız yeterli olacaktır. Başvuru sırasında istenilen belgeler ise şöyledir:

  • Yardımı istediğinize dair bir dilekçe
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Muhtaçlık belgesi

Açılan gıda yardım başvuru sayfasında yukarda bahsettiğimiz bilgiler girildikten sonra başvuru tamamlanır. Belediye özelinde gerekli belgeler değişiklik gösterebilir.

700 TL Gıda Yardım Başvuru Sorgulama

E-Devlet üzerinden başvuru yapabileceğiniz 700 TL gıda yardım başvuru sonuçlarını, yine e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Başvuru hakkındaki tüm detayları ve sonucu, e-Devlet'e giriş yapıp, 'gıda yardım başvuru' araması yaparak görebilirsiniz.