9-10 Bin TL'ler Bekleniyordu! Asgari Ücret İçin Rakam Verildi

9-10 Bin TL'ler Bekleniyordu! Asgari Ücret İçin Rakam Verildi
Aralık ayında yapılacak toplantının ardından açıklanacak olan 2023 asgari ücretle ilgili şimdiye dek pek çok rakam ortaya atıldı.Yeni asgari ücret için 9-10 liralar konuşulurken, vergi uzmanı Muhammet Bayram canlı yayında...

Aralık ayında yapılacak toplantının ardından açıklanacak olan 2023 asgari ücretle ilgili şimdiye dek pek çok rakam ortaya atıldı.

Yeni asgari ücret için 9-10 liralar konuşulurken, vergi uzmanı Muhammet Bayram canlı yayında asgari ücret 2023 zammına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Muhammet Bayram, enflasyon üzerinden yaptığı hesaplama ile konuşulan rakamların gerçekçi olmadığını ifade etti.

2023 Asgari ücret için kesin rakam Aralık'ta açıklanacak.

İşçi kesimi, işveren ve hükümetten meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında 4 defa buluştuktan sonra nihai kararını açıklayacak.

Asgari Ücrette Yüksek Beklentisi Olanlar Hüsrana Uğrayacak

CNN Türk canlı yayınında değerlendirmede bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram'ın açıklamaları, asgari ücret zammında yüksek rakamlar bekleyenlere kötü haber olacak.

Konuşulan  “9 bin, 10 bin, 11 bin lira seviyeleri gerçekçi değil" diyen Bayram “8 bin TL psikolojik sınır, bu rakam açlık sınırlarının üzerinde, en azından bu dönemde açlık sınırının üzerinde bir rakam belirlenmesinde fayda olacaktır. 8 bin lira en az rakam. Asgari ücret üzerine yüzde 40'lık artış eklersek 7 bin 700 TL civarına gelir eğer yüzde 45 artış yaparsak 7 bin 945 lira civarına gelir.” şeklinde konuştu.