Açıklama Geldi! Ayda 12 Bin TL’den Az Maaş Alıyorsanız Açsınız!

Açıklama Geldi! Ayda 12 Bin TL’den Az Maaş Alıyorsanız Açsınız!
Birleşik Kamu İş tarafından yapılan açıklamada açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. Özellikle yüksek enflasyona bağlı olarak yaşanan ekonomik kriz sebebiyle ürün ve hizmet fiyatları artış gösterdi. Fakat bu artış maaşlara...

Birleşik Kamu İş tarafından yapılan açıklamada açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. Özellikle yüksek enflasyona bağlı olarak yaşanan ekonomik kriz sebebiyle ürün ve hizmet fiyatları artış gösterdi. Fakat bu artış maaşlara yapılan zam oranını ikiye katladı desek yeridir. Her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu, dört kişilik bir ailenin mutfak alışverişini içine alan açlık sınırının bir önceki aya göre 463 TL artarak 10.259 TL’ye çıktığını duyurdu.

12.259 TL’den Az Maaş Alıyorsanız Açsınız!

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada dört kişilik bir ailenin mutfak, ulaşım, kira, fatura, eğitim, sağlık, giyim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı 2023 Şubat ayı için açıklandı. Yapılan açıklamada 26 bin 994 TL olarak yoksulluk sınırı belirlendi. Yine dört kişilik bir ailenin gıda dışındaki gereksinimlerini yoksunluk duymadan karşılayabilmesi için harcaması gereken tutar 2023 Şubat ayında 18.304 TL olarak belirlendi.

Yapılan açıklama kapsamında açlık sınırının da 12 bin 259 TL’ye yükseldiğini belirten raporda dengeli beslenmek adına et, balık ve yumurta için harcanması gereken tutarın bir önceki aya göre 253 TL, bir önceki yılın aynı ayına göre 2.634 TL artış gösterdiği belirlendi.

Kuru bakliyat için önceki aya göre 7 TL, geçen yılın aynı ayına göre 103 TL artışla 241 TL,

Süt, yoğurt ve peynir için önceki aya göre 72 TL, geçen yılın aynı ayına göre 1672 TL,

Meyve için harcaması gereken tutar geçen yılın aynı ayına göre 139 TL artarak 576 TL olarak belirlendi.