AFAD Kira Yardımı Başvuru 2023! AFAD Kira Yardımı Ödeme Tarihi

AFAD Kira Yardımı Başvuru 2023! AFAD Kira Yardımı Ödeme Tarihi
Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde derinden hissedilirken, depremin ardından yaraların sarılması için harekete geçildi. Bu kapsamda, depremde evi zarar gören vatandaşlara kira desteği verileceği geçtiğimiz süreçte Cumhurbaşkanı...

Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde derinden hissedilirken, depremin ardından yaraların sarılması için harekete geçildi. Bu kapsamda, depremde evi zarar gören vatandaşlara kira desteği verileceği geçtiğimiz süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Söz konusu kira desteğinin duyurulmasının ardından, desteğe ilişkin araştırmalar da hız kazandı.

AFAD Kira Yardımı Başvurusu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın deprem bölgesinde hasarlı olarak tespit ettiği evlerde yaşan kişiler, e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecekler. e-Devlet'te yar alan Afetzede Barınma Desteği başlığından başvurular iletilebilir.

Kira Yardımı Ne Kadar?

Kira yardımı için vatandaşlar başvuruda bulunurken, destek ödemesinin tutarı da merak ediliyor. Kira yardımı ile ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara ise aylık 3.000 TL verilecek.

Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Kira yardımının hangi tarihte hak sahiplerinin hesaplarına yatacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki süreçte, kira desteği ile ilgili açıklama gelebilir.