Ağustos Ayında Maaşlara Ara Zam Kararı! Maaşlarda Yüzde 25 Artış Yapan Ek Protokole İmzalar Atıldı

Ağustos Ayında Maaşlara Ara Zam Kararı! Maaşlarda Yüzde 25 Artış Yapan Ek Protokole İmzalar Atıldı
Ağustos ayının ilk günleri itibariyle farklı illerden maaş zamlarına dair yeni açıkalamar gelmeye devam ediyor

Milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zamları temmuz ayında netlik kazanırken, zamlı ödemeler hesaplara yattı. Asgari ücretli çalışanlar ise ağustos ayının ilk günlerinde zamlı ödemeler almaya başladıklar. Yüzde 34 oranında artan ve 11 bin 402 TL seviyesine yükselen asgari ücret yaklaşık 7 milyon çalışana sağlanırken, yeni maaş zammı gelişmeleri de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, ağustos ayında da toplu iş sözleşmesi imzalanması ve maaş zammı için anlaşmaya varılması halinde bilgilendirme metinleri yayınlanıyor.

Maaşlara Yüzde 25 Ara Zam

Hizmet-İş Sendikası ile Van Büyükşehir Belediyesi ve şirketi VASKİ arasında ek protokol imzalandı. Yüzde 25 ara zam sağlayan ek protokole dair açıklama yapan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı “İşçilerimizin her zaman yanındayız. Belediyemizin ürettiği işlerde işçilerimizin alın teri, emeği var. Onların mağdur olmamaları bizim için önemlidir. Ek protokolü onların refahlarına ve alın terlerine karşılık katkı sağlamak adına önemli buluyorum” derken, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz de “Yaşadığımız yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı üyelerimizin ücretlerinde iyileştirmeler yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Emeğin değerini bilen Valimiz Balcı sayesinde ek zam talebimizi üyelerimiz adına imzalamak mutluluğuna eriştik. Emeği geçenlere üyelerimiz ve sendikamız adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Ağustos Ayı 2023 Maaş Zamları

Ağustos ayının ilk günleri itibariyle milyonlarca asgari ücretli çalışana zamlı maaş ödemesi sağlanırken, toplu iş sözleşmeleri ile ilgili gelişmeler de merak ediliyor. Bu kapsamdaki yurt çapındaki farklı belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Toplu iş sözleşmesi için anlaşmaya varılması, belediye yönetimleri ve sendikala arasında imzalar atılması durumunda, maaş zamlarına dair ağustos ayında da yeni duyurular yayınlanabilir.