Aile Bakanlığı anında hesaplara yatıracak! Kimliğinizi alıp hemen bu parayı almaya koşun!

Aile Bakanlığı anında hesaplara yatıracak! Kimliğinizi alıp hemen bu parayı almaya koşun!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine Aile Destek Paketi ödemeleri gerçekleştiriliyor. Asgari ücret zammının ardından destek ödemelerinin tutarı da artırılıyor. Peki, Aile Destek Paketi ne zaman hesaplara yatacak, ödemeler ne kadar? Başvuru şartları neler? İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Aile Destek Paketi ödemeleri her ay düzenli bir şekilde hesaplara aktarılıyor. Yapılan zamların ardından "Aile Destek Paketi’ne zam geldi mi, kaç TL oldu?" sorularına yanıt aranıyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Paketi ödemelerini ne zaman gerçekleştirecek? İşte cevabı...

bir-baslik-ekleyin-001.png

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Mart ayında gerçekleştirilecek ödemelerin 15 Mart’tan sonra hesaplara yatırılması bekleniyor. Aile destek ödemelerinin tarihi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ilan edilecek.

bir-baslik-ekleyin-4-001.png

2024 AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Paketi doğrultusunda gerçekleştirilecek ödemelerin miktarı, hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı faaliyet yürüten Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre ödemeler şu şekilde gerçekleşecek:

450 lira ve altı - 1.250 lira

450 lira üzeri - 911,15 lira ve altı - 1.100 lira

911,15 lira üzeri - 1372,30 lira ve altı - 950 lira

1372,30 lira üzeri - 5.667,37 liradan az - 850 lira

bir-baslik-ekleyin-3-001.png

AİLE DESTEK PROGRAMINDA ÇOCUK DESTEĞİ DE OLACAK

Çocuk desteğini kapsayan programın başlaması ile birlikte, hanelere sağlanacak ek destek miktarları, hanedeki çocuk sayısına göre belirlendi. Destek miktarları ise şöyle:

1-2 çocuklu hanelere – 350 lira

3 çocuklu hanelere – 450 lira

4 çocuklu hanelere – 550 lira

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere – 650 lira

bir-baslik-ekleyin-2.png

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet’ten veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı’na başvuran kişinin; Türk vatandaşı olmaması, mavi kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt dışında olması ve 18 yaşından küçük olması gerekiyor.