Aile Bakanlığı mart ayı SED ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? SED yardımı ne kadar oldu?

Aile Bakanlığı mart ayı SED ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? SED yardımı ne kadar oldu?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gerçekleştirilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin mart ayı kapsamında hesaplara yatıp yatmadığı merak ediliyor. Peki, mart ayı SED ödemeleri yattı mı, ne zaman hesaplara yatacak? Ödemeler ne kadar oldu? İşte merak edilenler...

Hak sahipleri tarafından SED yardımı ödemelerine araştırmalar devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına sağlanan SED ödemelerinden yararlanabilmek için müracaatlar, İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet’ten elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. İşte SED ödemeleriyle ilgili diğer detaylar...

bir-baslik-ekleyin-2.png

SED YARDIMI NE KADAR OLDU 2024?

İhtiyaç sahibi olan ve eğitimi süren gençlere ekonomik destek vermek amacıyla sağlanan SED yardımları; okul öncesi için ödeme 2 bin 421 TL’den 3 bin 614 TL’ye, ilköğretimde okuyan çocuk için 3 bin 632 TL’den 5 bin 421 TL’ye, ortaöğretimde okuyan çocuk için 3 bin 874 TL’den 5 bin 782 TL’ye, yükseköğrenimde okuyan genç için 4 bin 358 TL’den 6 bin 505 TL’ye yükseldi. Hak sahipleri, il müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet’ten elektronik ortamda müracaat edebiliyor.

bir-baslik-ekleyin.png

SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK MART 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için şubat ayına ilişkin 872,4 milyon TL SED ödemesi yaptıklarını söylemişti.

Fakat mart ayına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. SED ödemelerinin martın ikinci haftasından itibaren hesaplara yatması bekleniyor.

bir-baslik-ekleyin-4-001.png

SED YARDIMI NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

SED yardımı, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemi olarak biliniyor.