Aile destek ödemeleri yattı mı Mart 2024? Ne zaman yatacak?

Aile destek ödemeleri yattı mı Mart 2024? Ne zaman yatacak?
İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı. Peki, aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan aile destek ödemelerini alan vatandaşları sevindirecek bir duyuru geldi. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, ödemelerin ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladığını, ihtiyaç sahiplerine bu ay toplam 4 milyar TL ödeme gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklama, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet düşüncesiyle hak sahiplerine ilişkin sosyal yardımlarına devam ettiklerini aktardı.

Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin refahını insanlarla paylaşmaya sürdüreceklerinin altını çizen Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda bu ayki ödeme ile beraber şu ana dek hanelere toplam 72,3 milyar TL destek sağladıklarını paylaştı.

Bakan Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan faydalananların yanında herhangi bir dezavantajı olmaması sebebiyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de sadece gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini hatırlattı.

640x360.jpg

4 MİLYAR LİRA HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine her ay düzenli destek sunduklarını ifade eden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız” dedi.

Bakanlık olarak gelişen ve değişen yaşam şartlarını dikkate alarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını söyleyen Göktaş, bu doğrultuda sosyal yardımları bütüncül biçimde uyguladıklarını kaydetti.

Göktaş, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet prensibiyle, toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağı ile ulaştıklarının altını çizdi.