Aile Koruma Kalkanı Programı! Ev Hanımlarına Emeklilik ve Aile Destek Programı Detayları Açıklandı

Aile Koruma Kalkanı Programı! Ev Hanımlarına Emeklilik ve Aile Destek Programı Detayları Açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında, ev hanımlarına emeklilik konusu araştırılmaya başlandı. Bu noktada, program ile ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanıyor. Erdoğan konuşmasında Aile Koruma...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında, ev hanımlarına emeklilik konusu araştırılmaya başlandı. Bu noktada, program ile ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanıyor. Erdoğan konuşmasında Aile Koruma Kalkanı Programı adında bir yeniliği vatandaşlara duyurdu. Peki, Aile Koruma Kalkanı Programı nedir?

aile-koruma-kalkani-programi-ev-hanimlarina-emeklilik-ve-aile-destek-programi-detaylari-aciklandi

Aile Koruma Kalkanı Programı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı Programı hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Bu noktada, "Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

aile-koruma-kalkani-programi-ev-hanimlarina-emeklilik-ve-aile-destek-programi-detaylari-aciklandi

Ev hanımlarına emeklilik ve Aile Destek Programı ile ilgili detaylar

Aile Koruma Kalkanı Programı'nın finansman tarafı dijital Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanıyor. Bu da uluslararası standartlar yakalanarak gerçekleştiriliyor. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir kısmı bu bankanın ana gelir kaynaklarından birisi haline geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini, "Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında her ailede en az bir çalışanın bulunmasını sağlayacağız. Bu amaçla, özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamını belirli bir süreyle devlet olarak biz ödeyeceğiz. Programı uygularken gençlere öncelik vereceğiz." diyerek sürdürdü.

aile-koruma-kalkani-programi-ev-hanimlarina-emeklilik-ve-aile-destek-programi-detaylari-aciklandi

Aile Koruma Kalkanı Programı önemi ve hedefleri

Aile Koruma Kalkanı programında belirli şartlar belli oldu. Bu şartlar da resmi olarak açıklandı. Şu şekilde:

  • Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlıyor,
  • Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanıyor,
  • Yeni evlilikler teşvik ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak, "Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz." dedi.