Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 750 TL Dağıtıyor! Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Hemen Başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 750 TL Dağıtıyor! Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Hemen Başvurun
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ailesinden farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilere sağlanan ulaşım yardımı ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Ulaşım desteği kapsamında ailesinden farklı illerde eğitim gören öğrencilerin masraflarının karşılanması ve eğitim hayatlarına destek olunması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme yapıyor. Ulaşım desteği ödemeleri ile ilgili araştırmalar yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından hız kazandı. Bu çerçevede, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler için hayata geçirilen ulaşım desteğinin detaylarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

Ulaşım Yardımı Verilecek

Sosyal yardım alan dar gelirli ailelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destekler sunarken, ulaşım yardımı da veriliyor. Üst limiti 750 TL olan ulaşım yardımı için geçtiğimiz süreçte açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı” dedi.