Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde! Sosyal Yardım Parası Ödendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde! Sosyal Yardım Parası Ödendi
Bakanlık tarafından sosyal yardım ödemesinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki haftalarda, Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerin erken ödeneceğini duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da emekli vatandaşların merakla beklediği ödeme takvimini resmi internet sitesinden yayınladı. Bu ödemelerin yanı sıra, sosyal yardım alan vatandaşlar da güncel ödemelere dair araştırmalar yapıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da haziran ayı ödemelerine ilişkin resmi internet sitesinden bilgilendirme yaptı.

Aile Destek Ödemesi Haziran

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çok sayıda kişinin merakla beklediği haziran destek ödemelerinin vatandaşların hesaplarına yatırıldığını açıkladı. 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen desteğe ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar TL ödeme yaptık” şeklinde konuştu.

Aile Destek Programı’nın bünyesindeki çocuk desteği ve elektrik tüketim desteği de hak sahiplerine iletildi. Evde bakım yardımı da Kurban Bayramı öncesinde verildi. Diğer destek ödemelerinin de ilerleyen günlerde iletileceği tahmin ediliyor.