AK Parti'den Asgari Ücret, Emekli, Memur Zammı Açıklaması! Temmuz Zammı Süreci Belli Oldu

AK Parti'den Asgari Ücret, Emekli, Memur Zammı Açıklaması! Temmuz Zammı Süreci Belli Oldu
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin tamamlanması ile birlikte, çalışanların ve emeklilerini gözü kulağı maaş zamlarına dair açıklamalara çevrildi. Maşalarda yaşanacak artış ile ilgili farklı oranlar üzerinden...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin tamamlanması ile birlikte, çalışanların ve emeklilerini gözü kulağı maaş zamlarına dair açıklamalara çevrildi. Maşalarda yaşanacak artış ile ilgili farklı oranlar üzerinden hesaplamalar yapılırken, temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu da maaş zamlarının sürecine dair bilgilendirmede bulundu.

Temmuz 2023 Maaş Zamları

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, A Haber'de gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını hatırlatan Akbaşoğlu ''En düşük memur maaşlarının 22 bin TL net olacağıyla ilgili bir açıklamamız vardı. Temmuz zammı geliyor biliyorsunuz. Hem asgari ücretle ilgili çok değerli toplum kesimlerine ilişkin hem de memurlarımız hem de tüm emeklilerimiz SSK Bağ-Kur emekli sandığına tabii bütün emeklilerimizi de kapsayacak şekilde bütün bu taahhütlerimizi inşallah yemin töreni bitip ondan sonra da Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın yemin töreni söz konusu.'' dedi.

Maaşlara Ne Kadar Zam Yapılacak?

Maaş zamları belirlenirken altı aylık enflasyon verilerinin yanı sıra farklı parametrelerin de dikkate alınması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolara tekabül edebileceğini önceki günlerde açıklamıştı. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Önümüzdeki haftalarda maaş zammı için daha net bir tablonun oluşması bekleniyor.