Alkol Kullananlara Bir Kötü Haber Daha! Tarihi Zam Geliyor

Alkol Kullananlara Bir Kötü Haber Daha! Tarihi Zam Geliyor
Alkole bu sene yapılacak dev zammı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Erol Dündar, alkollü içeceklere yüzde 35 ila yüzde 40 arasında ÖTV zammının yapılacağını...

Alkole bu sene yapılacak dev zammı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Erol Dündar, alkollü içeceklere yüzde 35 ila yüzde 40 arasında ÖTV zammının yapılacağını açıkladı.

Alkol ürünlerine peş peşe zam yapılmaya devam ederken alkollü içeceklerin ÖTV oranı paylaşıldı.

Erol Dündar'ın açıkladığı verilere göre, alkollü içeceklerin ÖTV oranı bir hayli fazla olacak.

Son olarak haziranda alkollü içeceklere yüzde 15 oranında ÖTV zammı yapılmıştı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı'nın Twitter'dan yaptığı açıklamalar şu şekilde:

'Kimse İçemeyecek Artık' Diyerek Duyurdu

"Bu ÖTV oranından sonra tamamen lüks olacak buna bir de firma zammı gelirse alkolü yasaklamaya gerek kalmayacak, kimse içemeyecek artık."

2021'de devletin vergi geliri 1 trilyon 164,8 milyar TL oldu. Bunun 205,4 milyar lirası ÖTV’den geldi. Alkollü içkilerden alınan ÖTV 22,8 milyar lira; sigaradan alınan ÖTV ise 67,6 milyar TL oldu. Buna göre 2021 yılında ÖTV gelirlerinin yüzde 11,1’i alkollü içkilerden geldi. Sigaranın ÖTV'deki payı ise yüzde 32,9 oldu.

Geçtiğimiz 15 seneye bakıldığında ÖTV gelirlerinde alkollü içkilerin payının gitgide arttığı belirlendi. 2008 senesinde yüzde 4,7 olan alkolün payı 2011 yılında yüzde 6’ya; 2017’de ise yüzde 7,2’ye yükseldi. ÖTV gelirlerinde alkollü içkilerin oranı 2018 yılında yüzde 9,3’e; 2019 senesinde ise yüzde 10’a kadar çıktı.