Altın Borcu Olanlar Elini Çabuk Tutsun! Faiz Rüzgarını Arkasına Aldı, Yeni Rekor Tahminleri Yapıldı

Altın Borcu Olanlar Elini Çabuk Tutsun! Faiz Rüzgarını Arkasına Aldı, Yeni Rekor Tahminleri Yapıldı
Son günlerde inişli çıkışlı seyreden altın fiyatı, yatırımcılara kazandırmaya devam ediyor. Bu bağlamda açıklamalar yapan altın uzmanları, yatırımcıların yakından takip ettiği değerli metalin 2023'te patlama yapacak...

Son günlerde inişli çıkışlı seyreden altın fiyatı, yatırımcılara kazandırmaya devam ediyor. Bu bağlamda açıklamalar yapan altın uzmanları, yatırımcıların yakından takip ettiği değerli metalin 2023'te patlama yapacak emtia olacağını düşünüyorlar.

İslam Memiş'ten Tavsiye

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkat çekici bir tavsiyede bulundu. 2022'nin altın için olumlu bir yıl olduğunu söyleyen Memiş, 2023'ün altın yılı olacağını belirtti. Dünya genelinde devam eden enflasyon artışıyla ilgili konuşan Memiş, sıkı para politikalarının ve resesyonun doğrudan yatırımcıları altına yönelttiğini söyledi.

2023'de Altın Fiyatı Kaç TL Olacak?

Son dönemdeki hızlı yükseliş ve düşüşle yatırımcıları tedirgin ederken, uzmanlar duruma yönelik önemli açıklamalar yapmaya başladı. Yatırımcıların ilgisini çekecek bir tavsiyede bulunan Memiş, sadece dolar kurundaki değişikliklerin altın fiyatını etkileyeceğini söyledi:

Aslında bu artış gerçek bir artış değil. Sadece dolar kurundaki bir değişiklik altını buraya getirir çünkü ons altını dünyada yok etmeye çalıştılar. Son birkaç aydır 1800'leri test etmesine rağmen altının bu noktaya çok daha önce gelmesi gerekiyordu. Ancak mevcut faiz artışları ve sıkılaşan para politikalar 2023'te altını mutlaka yükseltecektir. 2023'ün ilk beş ayında altın 1450 lirayı görebilir.

23 Aralık Cuma Gram Altın Kaç TL'den Kapandı?

Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan gram altın, bugün 1.075 TL'den kapanış yaptı. Gün içinde kapanıştan hemen önce 1.082 TL'ye kadar çıktıktan sonra geri çekildi.

23 Aralık Cuma Çeyrek Altın Kaç TL'den Kapandı?

Günü 1.792 TL'den açan çeyrek altın gün içinde dünkü kayıplarını topladı. Günlük kapanışını ise 1.788 TL'den yaptı.

23 Aralık Cuma Ons Altın Fiyatı Kaç Dolar?

Sabah saatlerinde 1.800 dolarlık önemli destek seviyesini kaybeden ons altın, gün içinde tekrar önemli seviyeyi aşmayı başardı. Ancak Türk borsalarının kapanışında 1.800 doları koruyamadı ve 1.792 dolar seviyesinde takılı kaldı. Bu yazının yazıldığı dakikalarda ise 1.801 dolarlık kritik seviyede.