Altın fiyatları birden füze gibi ateşlenecek! Bu son fırsat diyerek uyardı!

Altın fiyatları birden füze gibi ateşlenecek! Bu son fırsat diyerek uyardı!
Fakat işler uzmanların beklediği gibi gitmedi. Gerileme dönemine giren altın zaman zaman 1.000 TL’nin üzerine çıksa da henüz o şöhretli günlerine dönmüş değil. Ne zaman döneceği konusunda da birçok uzman yorum yapmaktan...

Fakat işler uzmanların beklediği gibi gitmedi. Gerileme dönemine giren altın zaman zaman 1.000 TL’nin üzerine çıksa da henüz o şöhretli günlerine dönmüş değil. Ne zaman döneceği konusunda da birçok uzman yorum yapmaktan kaçıyor.

Yatay bir seyirde yoluna devam eden altın eğer Fed faiz artırımına devam ederse bu seneyi düşüşle kapatabilir. Gram altın fiyatları 1.000 TL’nin üzerindeyken ellerinde ki altını bozdurmayan yatırımcılar şimdi zarar edip etmeyeceklerini hesaplamaya çalışıyor. Bu konuda biraz daha bekleyip çok daha fazla kar etmeyi hedefleyenlerin de kısa süre sonra hedeflerine ulaşacakları yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Yurtdışından Gelecek Bilgiler Merakla Bekleniyor

Döviz fiyatları faiz artışlarıyla paralel şekilde yükselirken altın ons fiyatları da bununla orantılı olarak düşmeye devam ediyor. Uzmanlar Amerika da yüksek enflasyon beklentisi olduğunu ve FED’in faiz artırımına devam edebileceğini belirtiyorlar. Bu senaryo gerçekleşirse altın fiyatları çok daha düşebilir.

Sadece ülkemizde ki değil yurtdışında ki uzmanlarda ons fiyatlarının düşmesinin ardından emtialara ve diğer kıymetli metallerin fiyatlarına bakmaya başladı. Eğer sadece dolar fiyatlarından değil diğer metallerin fiyatları üzerinden bakarsak altın fiyatlarının ilerleyen yıllarda yeniden yükselişe geçebileceğini belirtiyorlar. Yeniden pozitif bir durum oluşması birçok yatırımcının beklentisi.

Kafalar Karışık

Yatırımcılar altın fiyatlarının bu seneyi düşüşte kapatacağını belirtiyorlar fakat önümüzde ki yıllar için birçok yatırımcı umutlu konuşuyor. 2023 yılında Amerika’nın faiz artırımını bitirip daha sonra ılımlı bir politika izleyeceğini tahmin ettiklerini belirten uzmanlar. Bunun ardından Avrupa da bir faiz olabileceğini ve bu durumunda altın fiyatlarını olumsuz etkileyeceğini belirtiyorlar. Fakat 2024 yılına girildikten sonra ya da 2023 yılının son çeyreğinde azda olsa Amerika da bir büyüme olacağını ve bununla birlikte altının yeniden büyüme eğrisine geçeceğini ön görüyorlar. Kısaca uzmanların öngörüsü doğrultusunda yatırımcıların uzun bir dönem beklemesi gerekecek diyebiliriz.