Altın seçim sonrasına hazırlanıyor! 1 Nisan sabahı altını olanların ödü kopacak! İşte masadaki rakamlar!

Altın seçim sonrasına hazırlanıyor! 1 Nisan sabahı altını olanların ödü kopacak! İşte masadaki rakamlar!
Altında yükseliş devam ederken herkes altının seçimden sonraki performansını merak ediyor. 1 Nisan sabahına ilişkin açıklama yapan uzmanlar, altının yükselmeye devam edeceğini öngörüyor. Peki, altın daha ne kadar yükselecek? Yıl sonu altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Tarım dışı istihdam rakamlarının etkisiyle altın fiyatları, yukarı yönlü eğilimine hız verdi. Ons altın spot piyasada 2 bin 185 doları aşarak rekor kırsa da bu seviyeden gelen satışlar sonucunda 2 bin 167 dolara düştü. Altının gram fiyatındaki artışıysa bir yandan ons altın fiyatları ve bir yandan da Dolar/TL'deki gelişmeler etkiledi. Gram altın, 2 bin 245 TL ile rekor kırdı. Çeyrek altın ise en yüksek 3 bin 900 TL’ye kadar yükseldi. Peki, gram altın yükselmeye devam edecek mi? Altın fiyatları ne kadar olacak? İşte cevabı...

Altın fiyatlarındaki artış eğilimi, yatırımcıları heyecanlandırırken uzmanların değerlendirmeleri de gündemden düşmüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda meydana gelen fiyat hareketlerini değerlendirirken, 3 bin lira üzerindeki rakamlara dikkat çekiyor. Memiş'in analizine göre, ons altın ve gram altın fiyatlarında görülen sert yükselişlerin arkasında, teknik analizde ihlal edilen bölgeler ve sağlıksız bir artık trendi yer alıyor.

16662429-728xauto.gif

ONS ALTINDA "FAKE YÜKSELİŞ" TEHLİKESİ!

Memiş, özellikle ons altının 2 bin 070 dolardan başlayarak 2 bin 141 dolara kadar olan hızlı yükselişini "sahte yükseliş" olarak tanımlıyor ve bu nedenle, dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiyor. Teknik olarak analiz edildiği zaman, beklenen bant aralığının 2 bin 050-2 bin 150 dolar olduğunu ifade eden Memiş, 2 bin 141 dolar seviyesinin yeniden satış gelmesinin güçlü bir işaret olduğunu söylüyor.

altin-yine-yukselise-gecti-gram-altin-ne-kadar-oldu-gram-altin-kac-tl-1698221774-776-x750.webp

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Dolar cinsinden elindeki parayla altın almayı tercih etmeyeceğini aktaran İslam Memiş, altın fiyatlarında beklemeyi tavsiye ediyor ve 2 bin 100 dolar seviyesinin altında kademeli olarak alım yapabileceğini aktarıyor.

Özellikle hazirana kadar izlenecek bant aralığının 2 bin 170-2 bin 270 lira olduğunun altını çizen uzman, bu süreçte fiyat dalgalanmalarına karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

kapak-133647.jpg

YIL SONU ALTIN FİYATI NE OLACAK?

Altın fiyatlarının geleceğine yönelik ise Memiş, yılın son çeyreğinde 3 bin lira seviyesini takip edeceklerini belirtiyor. Fakat, 3 bin -3 bin 500 lira aralığının varlığına ilişkin net bir değerlendirme yapmaktan kaçınıyor ve önemli olanın mevcut fiyat seviyelerinde dikkatli olmak olduğuna vurgu yapıyor.