Altın Severler İçin Beklenen Gün Geldi! İslam Memiş Açıkladı, Yarın İtibariyle Başlıyor

Altın Severler İçin Beklenen Gün Geldi! İslam Memiş Açıkladı, Yarın İtibariyle Başlıyor
104 yıl aradan sonra ilk kez, Reşat Beşli, Darphane tarafından yarın itibariyle satışa çıkacak. Altın ve para piyasaları uzmanı olarak bilinen İslam Memiş ise piyasaya sürülecek olan Reşat altınla ilgili önemli detayları...

104 yıl aradan sonra ilk kez, Reşat Beşli, Darphane tarafından yarın itibariyle satışa çıkacak. Altın ve para piyasaları uzmanı olarak bilinen İslam Memiş ise piyasaya sürülecek olan Reşat altınla ilgili önemli detayları aktardı.

104 Yıl Aradan Sonra 'Reşat Beşli'ler 

Yarın itibariyle Reşat Beşli olarak bilinen altın piyasaya sürülecek. Kuyumcular ise külçe altın karşılığında Darphane'den Reşat altını satın alabilecekler.

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise Darphane'nin piyasaya süreceği Reşat Beşli ile ilgili olarak şu sözleri söyledi:

Reşat Beşli ziynet altın, artık Darphane tarafından basılıyor. 7 Aralık 2022 itibariyle piyasada dolaşan Reşat Beşli 22 ayar olacaktır. 21 veya düşük ayar diye bir şey söz konusu olmayacak. Sektöre ve yatırımcılara hayırlı olsun.

Sadece İşçiliği 2-3 Bin TL İdi

Çıkarılacak olan Reşat Beşli ile ilgili sözlerine devam eden Memiş, işçiliğinin ne kadar değerli olduğuna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

Piyasada dolaşan Reşat Beşibiryerde altınların %90’ı 21 veya daha alt ayardaydı. 22 ayar (Orijinal) Reşat beşibiryerde altına sahip olmak için 2-3 bin lira işçilik ödenmek zorunda kalınıyordu. 7 Aralık itibariyle Darphane’nin piyasaya süreceği Reşat beşibiryerde altınlardaki işçilik sorunu çözüldü.