Altının resmen balans ayarı bozuldu! Yeni rekor gelecek altını olanlar coşacak!

Altının resmen balans ayarı bozuldu! Yeni rekor gelecek altını olanlar coşacak!
Dövizle beraber altının da önü alınamaz yükselişi sürerken milyonlarca vatandaş altının ne zamana kadar yükselmeye devam edeceğini merak ediyor. Peki, altın 3 bin TL’yi bulacak mı? Altın bu yıl 3 bin TL olur mu? İşte merak edilen her şey...

Gram altın, bu hafta yükselişlerini güçlendirdi. Ons altın ise dün 2 bin 141 dolar seviyesine kadar tırmandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bir gün içinde bu sert tırmanışların sağlıklı olmadığını ifade ederek “100 dolarlık satış gelebilir” dedi. Diğer taraftan, altın gram fiyatı 2 bin 327 TL'yi görerek tarihi zirvesini test etti. Memiş, artışların ardından çarpıcı açıklamalarda bulunarak altın için beklediği aralıkları paylaştı.

16153134-728xauto.webp

İSLAM MEMİŞ'TEN YENİ ALTIN YORUMU

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Hem ons hem de gram altında artış yaşanıyor. Her gün rekor tazeleyen bir yükseliş trendi var. Bu artışlar bizim için sürpriz değil. Zira 2024’ye 3 bin TL seviyesi üzerinde rakamları beklemeyi devam ediyoruz.

Ons altın 2 bin 070 dolardan başlattığı artışları 2 bin 141 dolar seviyesine kadar sürdürdü. Fakat çok hızlı artışlar olduğu için ben artışları sağlıklı görmüyoruz.

Teknik olarak ihlal edilen bölgeler var. Tabii ki yıl içinde 2 bin 350 dolar bandına kadar artışlar olacak. Fakat bir günlük artışın bu kadar hızlı ve hırçın olması tümüyle sahte yükseliştir. Dikkatli olmak lazım.”

17212015-728xauto.webp

İŞTE ALIM FIRSATI VEREN KRİTİK SEVİYE

“İzleyeceğimiz yeni bant aralığı 2 bin 050-2 bin 150 dolar. 2 bin 141 dolar seviyesi görüldü. Yeniden bu noktadan satış gelmesi çok kuvvetli.

Elimde doları olup bu fiyattan altın alacağını düşünenler yanılıyor. 2 bin 100 dolar bandı altına sarkınca aşamalı olarak alırım. Fakat ons fiyatından elimdeki dolarla altın almam. Kâr satışlarını beklerim.

2 bin 350 dolar bandını göreceğiz. Fakat artışların adım adım gerçekleşmesi lazım. Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları var. Bu kapsamda, bahane edip yeniden 100 dolarlık satış gelebilir.”

altin-fiyatlari-deppo-1.jpeg

"ALTIN GRAM FİYATI DÜŞÜŞLERİ SERT OLABİLİR"

“Gram altın TL fiyatı dün serbest piyasalarda 2 bin 327 TL bandına kadar arttı. Buna dikkat edilmeli. Zira gram altın fiyatı agresif yükseldiği için düşüşleri de bir o kadar sert olabilir. Bir gün içinde 100 TL artması sağlıklı değil.

altin-yine-yukselise-gecti-gram-altin-ne-kadar-oldu-gram-altin-kac-tl-1698221774-776-x750.webp

İŞTE İSLAM MEMİŞ'İN TAKİP ETTİĞİ ARALIK

Ons ve dolardan destek aldı ama sağlıksız. O yüzden kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım.

Takip edeceğimiz bant aralığı 2 bin 170-2 bin 270 lira. Yıl içerisinde haziran ayına kadar 2 bin 500-2 bin 700 lirayı yılın son çeyreğinde 3 bin lira seviyesini takip edeceğiz.

3000-3500 lira aralığı var mı? Evet var. Ancak sonra açıklayacağım. Önce 3 bin lira seviyesine odaklandık.

Her ay bir önceki ay altın fiyatları bedavaymış denilecek."