Araba Almayı Düşünenler Dikkat! ÖTV Matrah Düzenlemesinin Tarihi Belli Oldu

Araba Almayı Düşünenler Dikkat! ÖTV Matrah Düzenlemesinin Tarihi Belli Oldu
Otomobillerde yapılacak ÖTV matrah düzenlemesi bir süredir bekleniyordu. Araç almayı düşünen kişiler gerçekleşecek düzenleme ile ilgili ayrıntıları ve açıklamaları yakından takip ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin...

Otomobillerde yapılacak ÖTV matrah düzenlemesi bir süredir bekleniyordu. Araç almayı düşünen kişiler gerçekleşecek düzenleme ile ilgili ayrıntıları ve açıklamaları yakından takip ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuya ilişkin bilgi verdi.

ÖTV Matrah Düzenlemesi Ne Zaman?

ÖTV matrah düzenlemesi son olarak 14 Ocak 2022 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla güncellenmiş ve Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Son dönemde tekrar matrah güncellemesini yapılacağı iddiaları üzerine, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklama yaptı. Bakan Nebati, söz konusu uygulamanın 1 Aralık 2022 itibariyle yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Matrah Artırımı Nedir?

Otomobillerde ÖTV matrah oranlarında yapılacak artırım ile birlikte, ÖTV oranları sabit olacak ancak matrah genişleyecek ve bu durumda bazı araçlardan daha az ÖTV alınmış olacak. Yapılacak düzenleme ile birlikte, kimi otomobil modellerinin fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. Bu nedenle, 1 Aralık itibariyle uygulanacak matrah artırımı heyecanla bekleniyor.