Araç alacaklara kara haber! Seçimden sonra araç fiyatları uçuşa geçecek! Resmen felaket senaryosu!

Araç alacaklara kara haber! Seçimden sonra araç fiyatları uçuşa geçecek! Resmen felaket senaryosu!
Otomobil almak isteyenlere sektör temsilcilerinden kötü haber geldi. Temsilciler, nisan ayında araç fiyatlarının resmen uçacağını söyledi. Peki, en çok hangi araçlar satılıyor? Fiyatlar ne kadar artacak? İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Sektör temsilcilerinden, araç almak isteyenlere yeni bir uyarı geldi. Buna göre, marttaki zammın ardından nisan ayında da bir zam daha bekleniyor.

Şubat ayında satışlarıyla rekor kıran sıfır araçların fiyatı martta ortalama yüzde 5 arttı. Fiyatları görenlerin büyük bir çoğunluğu hemen ikinci ele yöneldi.

Sıfır araçlar şubat ayında satışlarıyla peş peşe rekor kırdı. Martta ortalama yüzde 5 zamlanan otomobil fiyatlarına nisan ayında bir zam daha geleceği ifade edildi.

otomobil1.jpg

FİYATLAR NİSAN AYINDA YÜZDE 10-12 ORANINDA ARTACAK

İkinci el piyasasında genel olarak fiyatı bir milyon liranın altında olan otomobillerin tercih edildiği öğrenildi. 500 bin ile bir milyon arasındaki otomobillerin hızlı satıldığı aktarıldı.

Galericiler, elindeki 2019 model bir otomobilin fiyatının 4 milyon lira olduğunu ve bu otomobilin 2 aydır galerinin önünde beklediğini paylaştı. 1 milyon liranın üzerindeki otomobillerde ise bir hareket olmadığını ve çok zor satıldığını söyledi.

Öte yandan, 800 bin liranın altında sıfır araç kalmazken, fiyatların da nisan ayında yüzde 10-12 oranında artacağı belirtiliyor.