Araç Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine! Otomobil Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Araç Sahibi Olmak İsteyenlerin Dikkatine! Otomobil Fiyatlarında Düşüş Yaşandı
Matrah düzenlemesi ile hareketlilik kazanan otomotiv piyasası, ikinci el araç fiyatlarına yaklaşık 30 bin TL'lik indirim getirdi.Araçlarda ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle ikinci el piyasası canlandı. Motor hacmi 1.600 santimetreküpe...

Matrah düzenlemesi ile hareketlilik kazanan otomotiv piyasası, ikinci el araç fiyatlarına yaklaşık 30 bin TL'lik indirim getirdi.

Araçlarda ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle ikinci el piyasası canlandı. Motor hacmi 1.600 santimetreküpe kadar olan otomobiller ve bazı hibrit otomobiller için ÖTV matrah limitleri yükseltilmişti.

Bu kapsamda, en düşük ÖTV oranı için gerekli olan limit, 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Yüzde 80 vergi uygulanan içten yanmalı motorlu araçlarda en üst sınır, 200 bin lira yerine 280 bin lira olarak kaydedildi.

Biniciler yeni düzenleme ile beraber ikinci el araçlara yöneldi. İkinci el otomobil fiyatlarında 30 bin TL'lik bir gerileme görüldü. Düzenleme ile beraber ikinci el araç piyasasının hareketlendiğini oto galericiler tarafından da ifade edildi.

Galericiler, İkinci el otomobillerde yüzde 15 civarında bir fiyat gerilemesi olduğunu ifade etti. Öte yandan galericiler hareketliliğin yıl sonunda hız kazanacağını tahmin ediyor.

'Araç Fiyatlarında Gerileme Yaşandı'

Matrah düzenlemesi sayesinde ikinci ellerde hareketliliğin yaşandığını ifade eden bir oto galerici, "Düzenleme piyasayı olumlu etkileyecek. Sene sonu itibariyle de bir hareketlilik bekliyoruz. Gelecek ay itibariyle piyasada bir hareketlilik görülmesini bekliyoruz. Böylece bazı sıfır araç fiyatlarında bir gerileme yaşandı" dedi.

'4 Aydır Durgun Olan Piyasa Canlandı'

Bir diğer galerici de, "Matrah düzenlemesi sayesinde piyasada bir hareketlilik başladı. 4 aydır durgun olan piyasa canlanmaya başladı. İkinci el araç fiyatlarında biraz gerileme yaşandı diyebiliriz. Yaklaşık araç başına 20-30 bin liralık bir gerileme oldu. Ortalama yüzde 15 bir gerileme yaşandı" şeklinde konuştu.