Araç Sahiplerinin Yüzü Gülecek! Akaryakıta Yeniden İndirim Geliyor

Araç Sahiplerinin Yüzü Gülecek! Akaryakıta Yeniden İndirim Geliyor
Brent petroldeki değişiklik ve döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak değişen akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor.Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 87 dolar seviyelerine düştü....

Brent petroldeki değişiklik ve döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak değişen akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor.

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 87 dolar seviyelerine düştü. Bu rakam, 2 ayın en düşük seviyesine işaret ediyor. Brent petrolün fiyatındaki düşüş, akaryakıta da indirim olarak yansıyor. Bu gece benzine indirim yapılacağı haberi sabah verilmişti. Benzinin ardından motorine de indirim yapılacağı gündeme geldi.

Azerbaycan’ın petrol devi SOCAR’ın iştiraki Star Rafineri ile Koç Holding’in iştiraki Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (TÜPRAŞ) motorinde indirim için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Rafineri çıkış fiyatlarındaki düşüş nedeni ile akaryakıt dağıtım firmaları son dakika değişikliği yaşanmazsa motorinde 88 kuruş indirim gelecek.

Yarın akşam gece yarısından itibaren yani 24 Kasım Perşembe saat 00.01’den itibaren geçerli olacak indirimli tarife ile motorinin litresi ortalama 23.98 kuruşa inecek.

2022 senesinde zam üstüne zam yapılan motorin ve benzin  fiyatları Ocak 2022'den beri neredeyse ikiye katladı.

Motorin ve Benzin Fiyatları 2022'nin Başında Nasıldı?

Motorinin litre fiyatı İstanbul’da yılbaşında 11,43 TL idi.

Benzinin litre fiyatı İstanbul’da yılbaşında 12,29 TL idi.