Aradaki Fark Şaşırtıyor! Tarlada 13 TL Markette İse 35 TL

Aradaki Fark Şaşırtıyor! Tarlada 13 TL Markette İse 35 TL
Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından bugün paylaşılan verilere göre bildiğiniz gibi Ekim ayında pek çok ürünün tarla fiyatıyla sofra fiyatı farklıydı. Özellikle bu durumdan haberdar olan vatandaş tepki gösterse de maliyetler...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından bugün paylaşılan verilere göre bildiğiniz gibi Ekim ayında pek çok ürünün tarla fiyatıyla sofra fiyatı farklıydı. Özellikle bu durumdan haberdar olan vatandaş tepki gösterse de maliyetler fiyatların artmasına neden oluyor. Özellikle bir ürün var ki o ürün hemen herkesin sofrasında yer alsa da fiyatına güç yetmemeye başladı. Fiyatı artan ürünler arasında yer alan Kırmızı Mercimek havaların soğumasıyla hemen her evin vazgeçilmezi olsa da üreticiden çıkış fiyatıyla markette satış fiyatı aynı olmamaktadır.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından Ekim ayı üretici market ve girdi fiyatları açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında pek çok ürün tarladan sofraya zamlı olarak geldiği gözlemlendi. Yapılan yazılı açıklamada üretici ve market arasındaki fiyat farklılıkları, girdi fiyatlarında yaşanan değişimlerle alakalı değerlendirme yapıldı. Bir ürün karşımıza çıktı ki o ürünün fiyatı markette yüksek meblağda satılmaktadır.

Tarlada 13 TL, Markette 35 TL’den Satılıyor

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden olan mercimek çorbasının ham maddesi olan kırmızı mercimek fiyatları oldukça yüksek meblağda satılmaktadır. Tarladan çıkış fiyatı 13 TL olurken markete gelene kadar fiyatı çok yükselmesi vatandaşın dikkatini çekti. Kırmızı mercimek markette şuanda 35 TL satılmasıyla dikkatleri çekerken üreticiyle market arasındaki fiyat farkının %153 oranında olduğu tespit edildi. Kırmızı mercimeğin yanı sıra yeşil mercimekte Eylül ayında 29 TL’den satılırken, Ekim ayı sonunda 35 TL’den satışa sunulmaktadır. Aradaki fiyat farkının bu denli olmasının en önemli sebebi şüphesiz artış gösteren maliyetler olmaktadır.