Aralık Ayı Doğal Gaz Yardımının Ne Zaman Yatacağı Merak Ediliyor! 4 Milyon Haneye 3 Milyar Liralık Yardım Geliyor, Bakan Açıkladı

Aralık Ayı Doğal Gaz Yardımının Ne Zaman Yatacağı Merak Ediliyor! 4 Milyon Haneye 3 Milyar Liralık Yardım Geliyor, Bakan Açıkladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bütçe görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bütçe görüşmelerinde sunum yaptı. Bakan Fatih Dönmez, sunumda ihtiyaç sahibi ailelere...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bütçe görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bütçe görüşmelerinde sunum yaptı. Bakan Fatih Dönmez, sunumda ihtiyaç sahibi ailelere verilen destekleri de anlattı.

TBMM Genel Kurulu Bütçe sunumu yapan Bakan Dönmez, yaptığı açıklamada "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak" ifadelerine yer verdi.

İhtiyaç sahibi evlere elektrik tüketim desteği verilmesine dair yapılan düzenleme kapsamında; 2019-2022 Ekim döneminde 9,5 milyar lira tutarında elektrik tüketim desteği verildiğinin de altını çizen Enerji Bakanı Dönmez, "2022 Ocak-Ekim döneminde ise 2,4 milyon hane 3,4 milyar TL tutarında destekten faydalanmıştır. 

331 Bin Haneye 114 Milyon TL Doğal Gaz Desteği

2021 yılında ülke genelinde 2 milyon aileye 1,8 milyon ton kömür teslim edilmiş olup 2022 yılında da kömür yardımı devam etmektedir. Ayrıca ısınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak olup 2022 Ocak-Ekim döneminde 331 bin haneye 114 milyon TL doğal gaz tüketim desteği sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin Türkiye Yüzyılında, enerji ve maden alanında kendi kendine yeten bir ülke haline geleceğine vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu:

Dünyanın En Büyük Keşfi

"Enerjide tam bağımsız olmak, geleceğimizi aydınlatan vizyonumuzdur.  Dünyadaki beş sondaj gemisinden biri olan, 7'nci nesil, en son teknolojiyle donatılmış 4'üncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han'ı dahil ettiğimiz güçlü filomuz yeni keşifler için çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir. Son üç yılda dünya çapında keşifler yaptık. Rezerv büyüklüğü açısından Sakarya gaz sahası Tuna-1 kuyusunda gerçekleştirilen keşif, 2020 yılında denizlerde yapılan dünyanın en büyük keşfidir. 

Amasra-1 kuyusunda yapılan keşif ise 2021 yılında gerçekleştirilmiş dünyanın ikinci büyük keşfi olmuştur. Kara alanlarında da yeni keşif ve üretim artışlarımız devam ediyor. Son 5 yılda TPAO tarafından yapılan hidrokarbon üretimi yaklaşık yüzde 70 artmıştır.  Toplam 540 milyar m3'lük doğal gaz keşfi sonrasında, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı saha geliştirme projesini yaklaşık 2,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlayarak Cumhuriyetin 100'üncü yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda derin deniz tabanındaki 170 kilometrelik boru hattının serim işlemini tamamladık. Test ve devreye alma işlemleri ise devam etmekte olup Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ndeki çalışmalarımızı da önemli ölçüde tamamladık."

Aralık Ayı Doğalgaz Yardımı Ne Zaman Yatacak?

Bakan Dönmez'in açıklaması sonrası akıllara Aralık ayı doğal gaz yardımının ne zaman yapılacağı sorusu geldi. Vatandaşlar, 'Aralık ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?' sorusuna yanıt arıyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmemişken ödemelerin önümüzdeki hafta hesaplara yatırılması öngörülüyor.