Asgari Ücret 9000 TL Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Soruldu!

Asgari Ücret 9000 TL Olacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Soruldu!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı dün itibariyle yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9.000 TL olduğunu belirtti. Türk-İş Başkanı'nın...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı dün itibariyle yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9.000 TL olduğunu belirtti. Türk-İş Başkanı'nın açıklamasının ardından, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu.

Asgari Ücret 9.000 TL Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türk-İş Başkanı'nın asgari ücret için 9.000 TL teklifi soruldu. Erdoğan, söz konusu teklif ile ilgili "Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanıyla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari ücrete yapılacak zammın ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılacak artışın yarın açıklanacağını belirtti.