Asgari Ücret İçin Beklenen Açıklama Geldi! 2023 Asgari Ücretin Belli Olacağı Tarih Duyuruldu

Asgari Ücret İçin Beklenen Açıklama Geldi! 2023 Asgari Ücretin Belli Olacağı Tarih Duyuruldu
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık, ikinci toplantısı 14 Aralık tarihinde gerçekleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı ise 20 Aralık tarihinde yapılacak. Söz konusu toplantı pek...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık, ikinci toplantısı 14 Aralık tarihinde gerçekleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı ise 20 Aralık tarihinde yapılacak. Söz konusu toplantı pek çok kişi tarafından merakla beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, ne zaman uzlaşmaya varılacağına ilişkin bilgi verdi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 20 Aralık Salı günü yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında asgari ücrete yapılacak artış için uzlaşmaya varılacağını açıkladı. Bu kapsamda, 20 Aralık tarihinde uzlaşmaya varılırsa, sonraki günlerde asgari ücrete yapılacak artışın açıklanması bekleniyor.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücret zammına dair henüz resmi bir açıklama yapılmasa da çeşitli zam oranları konuşulmaya devam ediyor. Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili gündeme gelen iddialara göre, 2023 yılında asgari ücret 8.000 TL seviyesinin üzerinden olabilir. Asgari ücret zammı, yıl sonuna doğru yapılacak açıklama ile birlikte netlik kazanacak.