Asgari Ücret İçin Kritik Gün Yarın! Asgari Ücret Zammı İçin Farkı Oranlar İle Hesaplama Yapıldı

Asgari Ücret İçin Kritik Gün Yarın! Asgari Ücret Zammı İçin Farkı Oranlar İle Hesaplama Yapıldı
Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı yarın yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücret...

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı yarın yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücret zammı için 20 Aralık tarihinde uzlaşmaya varılacağını belirtmişti. Bakan Bilgin'in açıklamasının ardından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karar milyonlarca çalışan tarafından beklenmeye başlandı. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak artış için açıklamalar merakla beklenirken, çeşitli oranlar üzerinden hesaplamalar yapılıyor.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zammın, önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor. Söz konusu zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, farklı zam oranları üzerinden hesaplamalar yapıldı.

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 7.150 TL

Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Yapılırsa: 7.700 TL

Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Yapılırsa: 8.250 TL

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin resmi açıklama henüz yapılmasa da asgari ücretin 8.000 TL üzerinden olacağına dair iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.