Asgari Ücret İçin Ufukta Zam Göründü! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi

Asgari Ücret İçin Ufukta Zam Göründü! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi
En düşük emekli maaşına geçtiğimiz günlerde 2.000 TL zam yapıldı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı gerçekleşen artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselirken, milyonlarca asgari ücretli çalışan da gelişmeleri...

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz günlerde 2.000 TL zam yapıldı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı gerçekleşen artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselirken, milyonlarca asgari ücretli çalışan da gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, asgari ücrete de ara zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için tarih verdi.

Asgari Ücrete Ne Zaman Zam Yapılacak?

AK Parti'nin Grup Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruya da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını belirtti.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Asgari ücretin yanı sıra zamlı emekli maaşı ile ilgili de araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlı maaşların nisan ayında emeklilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti. Emekli maaşlarının bayramdan önce verilip verilmeyeceğine dair henüz bir bilgi gelmedi.