Asgari Ücret Toplantısı Yarın Yapılacak! 2023 Asgari Ücret İçin Son İddialar

Asgari Ücret Toplantısı Yarın Yapılacak! 2023 Asgari Ücret İçin Son İddialar
Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık tarihinde gerçekleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantı kapsamında 14 Aralık'ta bir araya gelecek. İkinci toplantı...

Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık tarihinde gerçekleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantı kapsamında 14 Aralık'ta bir araya gelecek. İkinci toplantı öncesinde, asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili konuşulan iddialar merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, yıl sonuna yaklaşılması ile birlikte maaş zamlarına ilişkin haberleri yakından takip ediyor. Asgari ücret zammına ilişkin resmi açıklama yapılmasa da yüzde 50 dolaylarında zam yapılacağı konuşuluyor. Söz konusu yüzde 50 zam gerçekleşirse, 5.500 TL asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

2023 Asgari Ücret Zammı

Asgari ücrete yapılacak zam, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili yıl sonuna doğru açıklama yapılması bekleniyor.