Asgari Ücret Zam Pazarlığı Başladı: 2023 Asgari Ücret İçin Konuşulan Zam Oranı!

Asgari Ücret Zam Pazarlığı Başladı: 2023 Asgari Ücret İçin Konuşulan Zam Oranı!
Milyonlarca asgari ücretli çalışan, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları akından takip ediyor. Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşirken,...

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları akından takip ediyor. Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşirken, yapılacak zam oranına dair iddialar konuşulmaya başlandı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücret zammının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından netlik kazanması beklenirken, çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılacağı da sıkça konuşuluyor. Söz konusu yüzde 50 zam gerçekleşirse, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 14 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından, asgari ücret zammı belli olacak. Aralık ayının sonunda maaş zammı ile ilgili resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Bu kapsamda, önümüzdeki haftalarda 2023 asgari ücret netlik kazanacak.