Asgari Ücret Zammı 2023! Asgari Ücret Temmuz Zammı İçin Hesaplama Yapıldı

Asgari Ücret Zammı 2023! Asgari Ücret Temmuz Zammı İçin Hesaplama Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki haftalarda duyurdu. En düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, asgari ücretli çalışanlar da maaş...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki haftalarda duyurdu. En düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, asgari ücretli çalışanlar da maaş zammına dair araştırma yapıyorlar. Bu kapsamda, asgari ücretin ne kadar olacağı da merak ediliyor.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

Önceki haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret sorularına da yanıt verdi. Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını duyurdu.

Asgari Ücrete Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağının açıklanmasının ardından, farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Eğer yüzde 20 oranında artış sağlanırsa, asgari ücret 10.000 TL'nin üzerinde çıkmış olacak.

Asgari Ücret Zammı Son Gelişmeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücret zammına ilişkin açıklamada bulundu. A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Bakan Bilgin, asgari ücret zammı için “Temmuzda bunu yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz.” dedi.