Asgari Ücret Zammı 2023 Son Durum! Asgari Ücretlileri Sevindirecek Hesaplara Yapıldı

Asgari Ücret Zammı 2023 Son Durum! Asgari Ücretlileri Sevindirecek Hesaplara Yapıldı
En düşük emekli maaşında ve kamu işçilerinin maaşlarında geçtiğimiz haftalarda artışa gidilirken, asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi de maaş zammına dair araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücretin...

En düşük emekli maaşında ve kamu işçilerinin maaşlarında geçtiğimiz haftalarda artışa gidilirken, asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca kişi de maaş zammına dair araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken, maaşlardaki zamlara dair açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Asgari Ücret Ara Zam 2023

Asgari ücret zammı ile ilgili farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkabileceğini belirtti. Söz konusu artış ile birlikte, asgari ücretin 10 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar?

Asgari ücret zammının yanı sıra, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da araştırılıyor. Emekli maaşı belirlenirken altı aylık enflasyon verilerine bakılıyor. Bu kapsamda, ocak, şubat, mart ve nisan mayıs ayı enflasyon rakamları önceki süreçte belli oldu. Söz konusu verilere göre, emekli zammı için 15,22 oranı hesaplandı ancak bu oran henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının belli olmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak.