Asgari Ücret Zammı Hakkında Türk İş Başkanı Açıklama Yaptı!

Asgari Ücret Zammı Hakkında Türk İş Başkanı Açıklama Yaptı!
Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlara yapılacak zam konusunda heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Maaş zammına ilişkin her geçen gün yeni iddialar gündeme gelirken, resmi makamlardan...

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlara yapılacak zam konusunda heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Maaş zammına ilişkin her geçen gün yeni iddialar gündeme gelirken, resmi makamlardan yapılacak zamma ve orana ilişkin açıklama henüz gelmedi. Bu kapsamda, Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay da pek çok kişinin yakından takip ettiği asgari ücret zammı konusunda açıklamalarda bulundu.

Türk-İş Başkanı'ndan Asgari Ücret Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikasının 4. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Atalay konuşmasında, asgari ücret zammına da değindi. Ergün Atalay, asgari ücret zammı için 5-6 ay kala konuşmalar yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Bu şekilde erkenden zam konuşulmaya başlayınca, zalim işverenler zam yapıyor diyen Atalay, asgari ücret görüşmeleri başladığı zaman konuşacağını duyurdu.

2023 Asgari Ücret Ne Olacak?

Asgari ücret zammı için yeni açıklamalar gelmeye devam ederken, çalışanlar da maaş zammını heyecanla bekliyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, enflasyona hiçbir vatandaşın ezdirilmeyeceğini belirtti. Bu nedenle, maaş zammının enflasyon oranın üzerinde olması bekleniyor.