Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! 2023 Asgari Ücret İddiası

Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! 2023 Asgari Ücret İddiası
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamlarına ile ilgili iddialar da yoğunlaşmaya başladı. Bu kapsamda., milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlara yapılacak zam için heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor. Yapılacak...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamlarına ile ilgili iddialar da yoğunlaşmaya başladı. Bu kapsamda., milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlara yapılacak zam için heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor. Yapılacak zam oranına ilişkin resmi makamlardan bir açıklama yapılmasa da çeşitli iddialar konuşulmaya başlandı.

Asgari Ücret Zammı

Asgari ücrete yapılacak zam için her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılırken, yüzde 50 oranında zam yapılması da ihtimaller arasında yer alıyor. Söz konusu yüzde 50 zam gerçekleşirse, 5.500 TL olan asgari ücret yeni yılda 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Tespit Komisyonu Toplanacak

Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplantılar gerçekleştirecek. Yapılacak toplantıların ardından, maaş zammı için tarafların tekliflerinin netlik kazanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar . Bu nedenle, asgari ücrete yapılacak zam için enflasyon oranları belirleyici olacak.