Asgari Ücret Zammı İçin İşverenler de Konuştu! İşte 2023 Asgari Ücret Açıklaması

Asgari Ücret Zammı İçin İşverenler de Konuştu! İşte 2023 Asgari Ücret Açıklaması
Yeni yıla artık bir buçuk aydan az bir süre kaldı. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamları için çeşitli iddialar konuşulurken, işverenlerden de açıklamalar gelmeye başladı. Bu kapsamda, TİSK ve MESS Yönetim Kurulu...

Yeni yıla artık bir buçuk aydan az bir süre kaldı. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamları için çeşitli iddialar konuşulurken, işverenlerden de açıklamalar gelmeye başladı. Bu kapsamda, TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam için milyonlarca çalışanın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Kulislerde zam oranına dair çeşitli iddialar konuşulsa da resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi. Asgari ücret zammı için işverenlerin görüşü de merak  edilirken, TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Akkol, son üç asgari ücret zammında işçi, işveren ve hükümetin ortak karar aldığını belirterek, gerçekleşecek zam için elimizi taşın altına koyacağız ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplanacak. Komisyon toplantısının ardından, tarafların zam teklifleri netlik kazanacak. Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği zam açıklamasının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.