Asgari Ücret Zammı İçin Öne Çıkan Oran Belli Oldu! İşte Konuşulan Yeni Asgari Ücret

Asgari Ücret Zammı İçin Öne Çıkan Oran Belli Oldu! İşte Konuşulan Yeni Asgari Ücret
Asgari ücrete yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7-8-9 Aralık arasında belirlenen bir günde bir araya gelecek. Tespit komisyonun toplantısı öncesi çeşitli zam oranları dillendirilmeye devam ediyor. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla...

Asgari ücrete yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7-8-9 Aralık arasında belirlenen bir günde bir araya gelecek. Tespit komisyonun toplantısı öncesi çeşitli zam oranları dillendirilmeye devam ediyor. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte milyonlarca asgari ücretli yapılacak zamma dair açıklamaları ilgiyle takip ederken, öne çıkan zam oranı belli oldu.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zam için resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmese de kulislerde konuşulan iddialara göre, en az yüzde 50 oranında zam gerçekleşebilir. Yüzde 50 zam gerçekleşir ve maaşlara yansırsa, 5.500 TL olan asgari ücret, 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanacak

Asgari ücrete yapılacak zam için tüm gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi. Aralık sonunda yapılacak nihai toplantının ardından, tarafların zam teklileri netlik kazanacak. Asgari ücrete yapılacak zammın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtmişti. Bu nedenle, maaşlara yapılacak zammın enflasyonun üzerinde olması bekleniyor.